fbpx

Tre leveregler for bedre mental helse

Jeg tror de fleste av oss har det i større eller mindre grad. Katastrofetanker.

Plutselig kan jeg få opp et mentalt bilde av at datteren min blir påkjørt på vei til skolen, og en umiddelbar kvalmefølelse stikker i magen. Eller jeg kan sitte ombord i et fly og forestille meg at en del av vingen brekker på grunn av sterk vind (!), og jeg ser for meg avisoverskriftene a la «250 nordmenn omkom i flystyrt».

Tenk så mye vi mennesker bekymrer oss og grubler helt unødig? For den reelle risikoen for at det forferdelige vi frykter faktisk skjer, er uhyre liten.

I helga dag var jeg på årskonferansen til Den Norske CoachForening (DNCF), og hovedforedragsholder var Ingvard Wilhelmsen. Jeg har lest bøkene hans, men hadde aldri hørt ham før. Han innfridde forventningene, og er virkelig en kjempeflink formidler! 

Wilhelmsens budskap med foredraget «Sjef i eget liv» kan oppsummeres i hans tre grunnleggende leveregler, som han mener er nøkkelen til det gode liv:

1) Du skal ikke stole på tankene dine. Hodet vårt er fullt av tull, som teorier, meninger, oppfatninger, tolkninger, katastrofetanker og hypoteser. Det er langt mellom sannhetene.

2) Du skal ikke stole på følelsene dine. Folk tror at følelsene sladrer om virkeligheten, men de sladrer kun om hvordan du har fortolket virkeligheten.

3) Du skal ikke lytte til kroppens signaler. Følger du nøye med, så hører du mye mer enn du ellers ville hørt. Ekte sykdom merker du, så du kan slappe helt av.

Jeg ønsker deg en fin og grublefri uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen