fbpx

Når hodet koker av bekymringer

Det er i tider som dette at robustheten og omstillingsevnen vår virkelig blir satt på prøve.

I dag 15. mars skulle jeg ha landet på Fuerteventura med 35 sporty deltakere for en uke i varmen med Camp Deila.

Slik ble det ikke.

Hele tilværelsen er snudd på hodet for oss alle etter utbruddet av koronaviruset.

Å stå foran usikre tider, helsemessig og økonomisk, er for mange tøft, og jeg tenker det er viktig å tillate seg å føle de ulike følelsene som usikkerheten skaper i oss.

Det er lov å være redd, frustrert, bekymret og lei seg.

Jeg snakker ikke om å dyrke disse følelsene, men å erkjenne at følelsene er der, at de er normale og at du kan akseptere dem på en ikke-dømmende måte.

Aksept bygger bro til bearbeiding og til å bevege deg framover, til håpet, til pågangsmotet og til løsningsfokus.

Å akseptere er ikke det samme som å omfavne eller å resignere. Aksept er å erkjenne at slik er tingenes tilstand, akkurat nå, selv om vi ikke liker det.

Et mentalt tips er å øve på å ta en dag av gangen. Hvis katastrofetanker om framtida kommer, observer dem og la dem passere. Vit at disse tankene ikke er det samme som sannheter.

Det eneste sikre vi har er dagen i dag, og øyeblikket her og nå.

Vend oppmerksomheten til det du får gjort noe med, som er å følge myndighetenes råd, og å gjøre det du kan for å forhindre smitte. Vend fokuset mot det du kan gjøre for å ta vare på deg selv og dine nærmeste.

Når du tenker framover, øv på å planlegge for praktiske eventualiteter med et nøkternt hode.

Jeg øver på dette selv. Hodet mitt har kokt av bekymringer de siste dagene, og jeg har tatt meg i å tenke katastrofetanker og føle frykt for egen framtid.

Både mannen min og jeg er selvstendig næringsdrivende. «Hvordan skal dette gå? Hva kommer til å skje?»

Jeg kan velge å se for meg katastrofer, eller jeg kan velge å flytte fokuset tilbake til denne dagen, og å sette det hele i perspektiv.

Å bo i Norge er som å vinne i Lotto. Myndighetene tar grep. Vi har et økonomisk robust samfunn. Vi har barna våre her hos oss, vi er trygge.

De praktiske tingene framover kommer vi til å finne løsninger på. Jeg kan ikke gjøre annet enn å ta en dag av gangen, et steg av gangen.

Så godt vi kan vil vi nå forsøke å finne en ny rytme på hverdagen – der det meste av dagen tilbringes innenfor husets fire vegger.

Jeg fortsetter å følge opp coachingkundene mine. Jeg har nå kapasitet til å ta inn et par ekstra nye kunder. Jeg tilbyr coaching via Zoom på nett.

Alle mine coachingkunder får også tilgang til en eksklusiv nettportal på min hjemmeside der det ligger flere moduler med undervisningsmateriell om mental trening.

Hvis du er nysgjerrig på coaching, les mer her.

Og fysisk trening – vi kan jo ikke stoppe med det? Det er viktig å holde formen for en sterk og sunn kropp i ukene framover 🙂

Så hvordan holde motivasjonen oppe?

Jeg er nå i full sving med å lage et nettbasert opplegg for hjemmetrening, for å lage et fellesskap med faste avtaler, slik at vi kan hjelpe hverandre med å holde koken på trening.

Jeg legger ut info om dette straks jeg har det klart.

Jeg minner også om at jeg har en gratis Facebook-gruppe som heter Trening under halvtimen. Der legger jeg ut tips til kjappe, effektive økter, de fleste av dem kan du utføre hjemme i egen stue 🙂

I tillegg har jeg skrevet en bok om hjemmetrening, TREN DER DU ER, der jeg deler treningsøkter og øvelser som du kan trene helt uten utstyr, der du er.

Du får kjøpt boka på nett hos alle bokhandlere, for eksempel hos Bokkilden.

Håper noe av dette kan inspirere til aktivitet i en spesiell tid.

Varm digital klem fra
Mariann

PS! Minner også om EARLY BIRD-prisen på coahcing-kurset som Jeanette Slevelandog jeg skal ha i oktober.

Fristen for introduksjonstilbudet går ut 21. mars. 

Viktig presisering: Hvis det er begrensninger på fysisk samvær på grunn av faren for korona-smitte i oktober, vil deltakerne få pengene tilbakebetalt. Du kan lese mer om kurset her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen