fbpx

3 korte og effektive ferie-økter

Her er mine tre beste økter fra høstferien på Mallorca. Kortvarige, men svært effektive for både kondis, styrke og forbrenning. Jeg utfordrer deg til å prøve – enten du er på ferie eller hjemme i stua 🙂

Litt og ofte er bedre enn alt eller ingenting!

ØKT 1: Styrketrening for hele kroppen, gjort på 12-14 minutter:

Utfør 5 runder av følgende øvelser

 • 5 håndstående armhevinger med kipping (alternativ: «vanlige» armhevinger på gulvet)
 • 10 ettbeins knebøy (alternativ: vanlig knebøy)
 • 5 kroppshev under bord (alternativ: roing med strikk)
 • 10 leg curl på håndkle

[arve url=»https://youtu.be/AdbgAXjkgTM»]

ØKT 2: Denne er inspirert av en av mine favoritt-økter fra CrossFit (Seven). Man velger sju øvelser, som man utfører sju repetisjoner av i sju runder – med så få pauser som mulig. Denne gangen valgte jeg en miks av styrke og kondisjon, så fikk jeg full pakke. Økta varer et sted mellom 25 og 30 minutter, avhengig av hvor mange pauser du trenger underveis.

Utfør 7 repetisjoner i 7 runder av følgende 7 øvelser

 • Edderkopp-armhevinger
 • Saksehopp
 • Kroppshev med underhåndsgrep
 • Leg curl på håndkle
 • Splittknebøy med forlenget arbeidsvei
 • Ettbeins rumensk markløft med strikk
 • Down ups

[arve url=»https://youtu.be/rC0LMNOo_2U»]

ØKT 3: Den siste ferie-favoritten fra Mallorca-turen var en kort og hard løpetur som involverer bratte trapper 🙂 Jeg hadde ikke lyst til å løpe lenge og langt, derfor skrudde jeg opp intensiteten for å kompensere for kort varighet (for å få god effekt for kondisjon og forbrenning).

Jeg løp to kilometer i rolig tempo for å bli varm, til jeg fant trappa du ser i videoen. Den har dype trappetrinn, derfor klarte jeg kun to av gangen. Jeg måtte virkelig konsentrere meg og mobilisere all den spensten jeg hadde for å greie to og to trappetrinn til toppen – i alt 10 ganger. Pausen mellom dragene var tida det tok å løpe ned igjen til bunnen av trappa. Etter å ha gjennomført 10 drag, løp jeg de to kilometerne tilbake til hotellet i raskt tempo. Hva er raskt tempo?  Det var så raskt at jeg pustet med åpen munn, ikke klarte å snakke i setninger, men kun klarte å si enkeltord. Økta tok i underkant av en halvtime. Etterpå: sol, bading, hvitvin og god mat – og en veeeeldig blid Mariann 🙂

[arve url=»https://youtu.be/s7Xaf6urxLc»]

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen