fbpx

Leg curl – ulike varianter

Leg curl utfordrer nedre del av bakside lår, altså den delen av muskelen som går over kneet, og som har ansvar for å bøye i kneleddet. Du kan gjøre leg curl på kluter/ullsokker, på ball, i slynge eller i apparat på treningssenteret.

Ligg på ryggen med håndflatene ned og hodet i gulvet. Hvis du bruker kluter eller ullsokker, må øvelsen utføres på et glatt gulv, som parkett eller flis. Plasser hælene på kluter eller sokker. Med bøyde knær løfter du hoftene ved å stramme setet. Strekk ut ett og ett bein. Pass på at hoftene ikke faller mot gulvet, stram setet kontinuerlig gjennom øvelsen. Er du veldig sterk, klarer du å utføre øvelsen med kun ett bein i gulvet.

[arve url=»https://youtu.be/bY9CeBYiKJg»]

Gjør du øvelsen på ball, setter du hælene midt på ballen mens du fortsatt har bøyde knær. Herfra heiser du hoft opp ved å knipe setet alt du klarer. Strekk ut beina (i utstrakt posisjon har du leggene liggende på ballen), for så å trekke dem mot deg igjen.

[arve url=»https://youtu.be/XKuQ34IWMnY»]

Vil du gjøre den tyngre, så prøv med ett og ett bein:

[arve url=»https://youtu.be/76IRJGAGzkk»]

Teknikken er den sammen når den utføres i slynge. Høyden på slyngen er et sted mellom kne og nedre del av legg. Plasser hælene i hver sin slynge.

[arve url=»https://youtu.be/IS4Ps43oz-Y»]

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen