fbpx

Er du klar for en endring?

Er du ambisiøs og målrettet i jobben din?
Kjenner du ofte på dårlig samvittighet og utilstrekkelighet for de hjemme?
Lengter du etter mer overskudd og energi, men sliter med å balansere tida til å pleie egne behov?

Da kan jeg hjelpe deg! Jeg jobber som coach og personlig trener, og har drevet egen virksomhet siden 2013.

Jeg vet at du allerede har ressursene i deg for å skape de endringene du ønsker. Min ekspertise består i å være en tilrettelegger for din personlige utvikling, slik at du evner å ta ut eget potensial.

Temaer jeg typisk coacher på er:

Helse, vekt og livsstil: Du lengter etter å komme i god form, gå ned noen kilo, trene mer regelmessig og å fortsette med det over tid. Utfordringen er at du gang på gang faller ut av de gode rutinene du hadde bestemt deg for, og det frustrerer deg. Selv om du i teorien har en ganske god idé om hva som skal til for å nå målet ditt, får du ikke til å gjøre som planlagt.

Stressmestring: Du ønsker større grad av balanse og indre ro og trenger strategier for å håndtere det høye tempoet i hverdagen. Du ønsker høyere selvfølelse, selvtillit og å føle deg trygg på deg selv og dine egne beslutninger.

Prestasjon: Du er god på ditt felt i dag, men du ønsker å gå fra «good to great». Derfor ønsker du en coach som kan veilede deg i å ta egne prestasjoner til et høyere nivå, enten det er som medarbeider, leder, idrettsutøver, artist, foredragsholder osv.

Karrierevalg / følge drømmen: Du står ved en korsvei i livet/karrieren din, eller du har en drøm du vurderer å følge. Du mangler troen på deg selv, føler deg rådvill og trenger hjelp til å sortere tanker og verdier, og til å stake ut kursen videre.

 

 

 

Du trenger ikke bo i Grenland for å bli coachet av meg – coaching fungerer også utmerket over nett (på Skype, Zoom eller Facetime).

Fra januar 2018 tar jeg inn fem nye kunder.

Hvis du tenker at dette er noe for deg, og du ønsker mer informasjon eller en uforpliktende samtale om hva jeg kan tilby, ta kontakt med meg på mariann@marianndeila.no 

Hvem er coaching for?

Coaching er for deg som er motivert for og nysgjerrig på hvordan du  – gjennom coaching og mental trening – kan skape endringene du lengter etter for deg selv. Du forstår at dette er en jobb du selv gjør – andre kan ikke gjøre det for deg. Du har behov for økt kunnskap om hjernen og dens muligheter til å skape endring, og du trenger veiledning og støtte i hvordan gjøre det som skal til for å oppnå det du vil.

Kanskje er det noe med dagens livssituasjon som plager deg, eller det er noe du savner i livet ditt. Du er klar for å ta tak i det som hindrer deg i å skape et liv med enda bedre hverdager og høyere livskvalitet 🙂 Eksempler på temaer å coaches på er:

  • Helse, vekt og livsstil: Du lengter etter å komme i god form, gå ned noen kilo, trene mer regelmessig og å fortsette med det over tid. Utfordringen er at du gang på gang faller ut av de gode rutinene du hadde bestemt deg for, og det frustrerer deg. Selv om du i teorien har en ganske god idé om hva som skal til for å nå målet ditt, får du ikke til å gjøre som planlagt.
  • Livsstil (og livskvalitet) i bredere forstand: Du ønsker rett og slett å ha det bedre med deg selv. Du lengter etter en høyere selvfølelse,  føle deg modigere og tryggere på deg selv. Du ønsker mer selvtillit. Det innebærer eksempelvis en hverdag med færre bekymringer, mindre dårlige samvittighet, større grad av indre ro og trygghet i deg selv, slik at du sover bedre, har mindre muskelsmerter og generelt opplever bedre livskvalitet.
  • Prestasjon: Du er god på ditt felt i dag, men du ønsker å gå fra «good to great». Derfor ønsker du en coach som kan veilede deg i å ta egne prestasjoner til et høyere nivå, enten det er som medarbeider, leder, idrettsutøver, artist, foredragsholder osv.
  • Karrierevalg / følge drømmen: Du står ved en korsvei i livet/karrieren din, eller du har en drøm du vurderer å følge. Du mangler troen på deg selv, føler deg rådvill og trenger hjelp til å sortere tankene og stake ut kursen videre.

Hva er coaching, og hvordan foregår det?

Coaching er en metode som hjelper deg til å hente ut det beste i deg; det er en læringsprosess som hjelper deg å frigjøre eget potensial. Formålet med en coachingprosess er bevisstgjøring, motivasjon, læring, innsikt og handling.  Siden coaching er en prosess, selger jeg aldri enkelttimer i coaching, men i stedet coaching-program på minst seks timer (der hver enkelt time varer 60 minutter).

Som din coach lytter jeg aktivt, stiller kraftfulle spørsmål, gir deg tilbakemeldinger, utfordrer og støtter deg til å utvikle tanker, følelser, tilstander og atferd som hjelper deg å nå dine mål.

Mitt mål er å hjelpe deg til å bli selvstendig. Gjennom coaching-prosessen er målet å dyktiggjøre deg til å lede deg selv mest mulig konstruktivt i forhold til egne verdier og ønsker i livet.

Forholdet mellom coach og coachee (den som coaches) er et likeverdig partnerskap, og coachingen er et dynamisk samspill mellom de to partene. I prosessen er det dine verdier, mål og interesser som står i fokus, og du er selv katalysatoren i prosessen til egen utvikling og vekst. Jeg tilrettelegger ved å stille spørsmål, gi feedback og ved å være ekspert på prosessen og på strukturene for hvordan du skal bruke egen hjerne.

Min bakgrunn: 

Våren 2014 tok jeg en sertifisering i mental trening fra Raw Trening. Den ga meg en god start, og har gitt meg verdifull praksis som mental trener med et bredt spekter av ulike typer klienter.

Jeg visste hele tiden at jeg ville utdanne meg dypere innen dette feltet. Det er mange retninger å gå innen feltet mental utvikling. Etter mye research, valgte jeg studier i coaching og ledelse hos Coachteam i Oslo, der jeg startet høsten 2016. Hvorfor Coachteam? Jo, fordi de har en av de aller mest omfattende utdanningene, og med mest praksis. Det er praksis jeg trenger for å gjøre kunnskap til kompetanse, og for å bli den beste coachen jeg kan være. Studiene hos Coachteam er 30 prosent teori, og 70 prosent praksis. Jeg får rett og slett utrolig mye trening i å coache andre, i tillegg til at jeg får verdifull mentoring av coacher med mye lenger erfaring enn meg. Utdanningen er omfattende: med 10 uke-samlinger over ett år + egen-studier, oppgaveskriving, mentoring og egen praksis som skal dokumenteres.

Coachteam er en av få utdanningsinstitusjoner i Norge som er godkjent av Den Norske Coachforening (DNCF). Coachteam sin utdanning legger derfor grunnlaget for sertifisering via DNCF – en nøysom og etterrettelig kvalitetssikringsprosess som jeg kommer til å gjennomføre etter endt utdanning våren 2018. Kriteriene for sertifiseringen finner du her.

I tillegg til studiene hos Coachteam, deltar jeg i et mentorprogram hos den internasjonale coachen og NLP-treneren Femke Mortimore. Hun driver selskapet The Coach Mentor, og er utvikler av the Quantum Leap Business coaching program, som er en modell for systemisk og målrettet coaching.  Femke er nederlandsk og bor i USA. Jeg får mentoring og coach-trening av henne ukentlig fram til september 2018 (over Skype og Zoom på nettet). Etter mentor-programmet er fullført er målet mitt å bli sertifisert Quantum Leap-trener, som innebærer at jeg kan trene andre trenere i å coache etter Quantum Leap-systemet.

Målet mitt er å bli den beste coachen jeg kan bli, slik at jeg enda bedre og mer effektivt virkelig bidrar til å gjøre en forskjell for andre. Jeg er sikker på at Femke vil hjelpe meg til å ta store utviklende steg som coach det neste året.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen