fbpx

Jeg fyller 9 år!

25. november, 2013. Jeg glemmer aldri den deilige gummi-liknende lukten av flunkende nytt treningsutstyr, og sommerfuglene som flagret vilt i magen mens jeg ventet på første kunde.

I dag har treningsgarasjen min 9-årsjubileum! Hurra! Jeg er stolt og glad. Jeg har samlet høydepunktene fra de siste ni årene i bilder, som viser noe av ferden jeg har vært på.

Jeg startet karrieren som gruppetreningsinstruktør i 2000, og hadde det som bijobb ved siden av jobbene som journalist og senere analytiker – helt fram til jeg startet eget firma i 2013. Du kan lese mer om bakgrunnen for valget her. 

Dagen før den store dagen! 25. november 2013 ønsket jeg min aller første PT-kunde velkommen i mitt nye garasjestudio, et halvt år etter at jeg startet eget enkeltpersonforetak. De første månedene som PT jobbet jeg på Stamina i Porsgrunn.

Instagram-poster fra åpningsdagen og dagen før. Legg merke til logoen, som siden den gang er blitt fornyet både i farge og design. Stjerna var basert på tanken om å være «stjerne i eget liv», altså det å ta ledelsen i eget liv.

2015 – jeg gir ut bok

I januar 2015 ga jeg ut min første bok, Prosjekt sterk, på Kagge forlag. Boka er en 8 ukers mental og fysisk guide til en bedre livsstil.

 

Jeg glemmer aldri nervene som nærmest paralyserte meg, da jeg så mitt eget ansikt på en stabel med 500 bøker!

Fra lanseringsfesten for Prosjekt sterk. Boka havnet på bestselgerlista, og ble blant de 15 mest solgte sakprosabøkene i første halvår 2015.

REMA 1000 – samarbeidspartner

Denne herlige gjengen har jeg tilbrakt mange svette timer med! Jeg har trent ledergruppen i REMA 1000 Vestre Østland ukentlig siden 2014.

Også flere kjøpmenn fra regionen har blitt med på treningene gjennom årenes løp. Samarbeidet med REMA 1000 fortsetter i 2023, og det er jeg glad og takknemlig for.

Samarbeidet med Vestre Østland har også generert andre oppdrag innad i REMA 1000-kjeden, både for det mentale og fysiske. I 2021 holdt jeg eksempelvis kurs i kommunikasjon og coachende lederskap for 60 kjøpmenn på Kongsberg, i tillegg til at jeg har hatt treninger for REMA 1000 Norge i forbindelse med deres årlige riksmøte. Bildet over er fra en morgenøkt under det årlige Riksmøtet i 2015.

Fra PT til gruppetrening

Fra 2016 begynte jeg gradvis å sluse all trening over i grupper fra tidligere å ha jobbet mest en til en med personlig trening. Jeg startet på coachutdanningen hos CoachTeam i Oslo høsten 2016, og forsto at jeg måtte å jobbe annerledes, for å kunne frigjøre den tida jeg trengte og ønsket til å utdanne meg videre.

Gradvis ble all trening flyttet over i grupper, og de siste årene har jeg hatt garasjetreninger utenfor studio på Stridsklev hvert sommerhalvår. I vinterhalvåret leier jeg en gymsal for gruppetrening, som er fast hver mandag.

2016 – ny bokutgivelse

Min andre bok, Tren der du er, ble utgitt januar 2016, også på Kagge forlag. Jeg reiste land og strand rundt i forbindelse med lanseringen av boka, som til Trimeriet i Haugesund, som det ble laget en liten videofilm fra :

Camp Deila blir «født»

Camp Deila ble til i 2016, da jeg først tok med meg 35 deltakere til Altea i Spania, og i september samme år til Camp Vierli på Rauland. Siden er det blitt mange camper, både i utlandet og i Telemark, på Rauland og Gaustablikk.

Bildet over og filmen under er fra Camp Deila Fuerteventura mars 2019.

 

Jeg har en pause fra å arrangere treningsreiser under pandemien, men har en ny reise planlagt 15.-22. april til Mallorca. Reisen blir lagt ut 30. november, med andre ord: Muligheten for påmelding er like rundt hjørnet!

2018 – jeg ble sertifisert DNCF-coach

Fra å ha startet som tradisjonell PT i 2013, da det fysiske utgjorde majoriteten av min virksomhet, var fordelingen blitt snudd i 2018. Gradvis fra 2016 trappet jeg ned på de fysiske treningstilbudene og økte på de mentale. Per i dag jobber jeg cirka 65-70 prosent med coaching og undervisning i kommunikasjon og mental trening, og 30-35 prosent med fysisk trening. Det er en fin fordeling, som jeg trives meget godt med.

Du kan lese mer om bakgrunnen for endringen i bursdaginnlegget jeg skrev for to år siden. 

I november 2018 gikk jeg opp til den siste praktiske eksamenen i Oslo, som var siste ledd i sertifiseringsløpet, for å kunne titulere meg sertifisert coach i Den Norske CoachForening (DNCF). Jan Otto Hovda var sensor, og min lærer under studiene, Jeanette Sleveland, var med som eksaminator.

2019 ble det store utenlandsåret

Siden den gang er det blitt flere sertifiseringer. Jeg måtte til utlandet for å videreutdanne meg, og 2019 ble det store utenlandsåret. Jeg skjønner nå at jeg valgte riktig år for å dra til utlandet! Tenk om jeg hadde ventet til 2020 …

Jeg tilbrakte 3 uker på Bali for å bli internasjonalt sertifisert trainers trainer, det vil si at jeg er kvalifisert til å sertifisere andre coacher innen mitt fagfelt. Grunnleggeren av nevrosemantikken, fagretningen jeg coacher innen, ble min sensor under eksamen. Gjett om jeg var lettet etterpå!

Senere samme år reiste jeg til Sydney for å ta ACMC, som er en internasjonal coach-sertifisering innen meta-coaching.

Madeleine Robinson (t.v.) traff jeg på Bali, og det var hun som fikk meg til Sydney i november 2019 for å ta denne sertifiseringen. Madeleine var kursholder på den 10 dagers coachtreningen sammen med Michael Hall.

I 2019 fikk jeg også ny logo, laget av Aneiris: 

Hva symboliserer logoen for deg? Ser du at D-en i navnet mitt er lagt på tvers av M-en? Og denne D-en symboliserer en bro. Jeg ser på virksomheten min som en brobygger, jeg hjelper andre å bygge bro fra der de er i dag til dit de ønsker å komme i egne liv.

2020 – nytenkningens år

Da Norge ble stengt ned i mars 2020, ble jeg tvungen til å tenke nytt. I denne perioden la jeg om all trening for kundene mine på nett, til Facebook live i lukket gruppe, og på Zoom. Funket som ei kule! I tillegg hadde jeg faste ukentlige treningstimer for det nettbaserte treningssenteret Naardic fram til høsten 2021. Da samfunnet åpnet opp igjen, måtte jeg si disse timene fra meg, fordi tida rett og slett ikke strakk til.

Selv om 2020 ikke ble som planlagt, dukket det opp mange andre spennende muligheter. Sommeren 2020 fikk jeg muligheten til å ha kurs i kommunikasjon og coaching med trenerteamet til New York City Footballclub, der broren min var hovedtrener. Kurset ble holdt på Zoom, noe vi antakelig aldri hadde vurdert om ikke det var for korona-situasjonen og nedstengning.

Jeg hadde seks kurssamlinger med åtte trenere fra fem ulike nasjoner, tre timer hver gang. Nerver i høyspenn, kan du tro! Tilbakemeldingene var heldigvis gode, og det ble en vanvittig lærerik opplevelse.

Rød i kinna etter første kurssamling med trenerteamet!

Fra sommeren 2020 inngikk jeg et utrolig spennende samarbeid med Jeanette Sleveland, som jeg ble kjent med da hun var min lærer under coachutdanningen hos CoachTeam. Hun hadde nettopp startet for seg selv og etablert Mentalskolen AS, som er en DNCF-godkjent skole som tilbyr en fullverdig profesjonell coachutdanning på 2,5 år.

2021 – tett samarbeid med Mentalskolen

I 2020 holdt vi vårt første kurs sammen, og siden har det blitt mange, mange flere. Jeg underviser nå fast for Mentalskolen i coaching og kommunikasjon, og etter hvert har også kollega Kristin Klæboe blitt med i teamet. Jeg synes det er vanvittig givende og meningsfylt å være med å utdanne dyktige coacher som vil kunne hjelpe mange mennesker på sin vei.

2022 – mer undervisning og ny podcast

I november lanserte Mentalskolen podcasten Changing Minds, som etter tre episoder havnet som topp 25 på Apples mest populære podcaster! Vi er fortsatt litt satt ut av responsen. Du kan lytte til podcasten vår her.

I tillegg har jeg i slutten av 2022 begynt å forelese for Akademiet for personlig trening, der jeg selv tok min PT-utdanning i 2013. De tok kontakt med meg i høst da de trengte hjelp til å utvikle et nytt studie, nemlig mental trening for personlig trenere. Sammen med kollegaene Elaine Bloom og Alexander Aalerud har vi fått på plass et solid opplegg, og første kull startet nå i november. Jeg ser fram til å undervise mer for Afpt i tida som kommer innen fagfeltet som ligger mitt hjerte nærmest – coachende kommunikasjon og mental trening.

2023 – ny bok lanseres i august

Jeg ser fram til mitt tiende år som selvstendig næringsdrivende med mange spennende planer for 2023.

I august 2023 kommer min nye bok, som handler om hvordan du konkret kan trene mentalt for å styrke indre robusthet og selvfølelse. Jeg deler de mentale verktøyene jeg har erfart at har gitt aller best effekt hos menneskene jeg har jobbet med de siste årene. Førsteutkastet er skrevet og er hos redaktør for gjennomlesning nå mens jeg skriver dette. Fra januar og utover blir det intensivt arbeid med å forbedre og ferdigstille manus, slik at den er klar for lansering etter sommeren.

Hurra for ni innholdsrike og meningsfylte år –  jeg gleder meg til fortsettelsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen