fbpx

Hvordan definerer du din verdi?

I jobben som coach møter jeg mange som strever med en overbevisning om at egen verdi som menneske er betinget av hvorvidt man lykkes eller ei i livet.


Hvis de gjør en feil, føler de at de ER feil, og rangerer seg under andre. Og hvis de har suksess, føler de at de ER den suksessen, og rangerer seg over andre. Begge deler er symptomer på samme holdning, som kan være begrensende for både livskvalitet og handlingsrom. 

Når vi ser oss selv og verden gjennom den holdningen, blir eierskapet til egen verdighet, og følelsen av å være god nok, lagt på utsiden av oss selv.

Da føler vi oss bare gode nok, hvis vi oppfyller visse kriterier til prestasjon og resultater. Som igjen kan skape grobunn for hemmende følelser som frykt (for å feile), stress, indre uro og skam. Som videre kan hindre oss fra å ta nye sjanser – og å erfare livet og alt det har å by på.

Denne holdningen kan gjøre oss dømmende og mindre rause ikke bare overfor oss selv, men også overfor andre.

Å gå på trynet og gjøre feil er kjipt, ingen tvil om det. Men det sier absolutt ingenting om din verdi som menneske.

Verdien din som menneske er 100 prosent, uansett. Det samme gjelder om du har suksess. Du har ikke en høyere verdi enn andre for det. 

Vi er alle mennesker med unik egenverdi. Så kan vi ha noen fremragende egenskaper og noen dårlige egenskaper. Vi har alle litt av begge deler. Å ha fremragende og dårlige egenskaper, er ikke det samme som at vi ER fremragende eller dårlige.

Folk er folk. Likeverdige. Enig eller uenig?

La oss si du ikke bare visste kognitivt, men også FØLTE – at du er god nok, uansett. La oss si at du hadde denne følelsen av ro og verdighet inni deg, uavhengig av ytre omstendigheter.

Hvordan ville livet vært?
Hvilke muligheter ville det åpnet opp for?

Det er mulig å komme dit, og som coach kan jeg være din guide på veien. Jeg har kapasitet til å ta inn to nye coachingkunder fra september. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat (mariann@marianndeila.no).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen