fbpx

Fra gusten til frisk hud

Huden min på denne tida av året er ganske håpløs – jeg føler meg tørr, grå og gusten. En dyp peeling av huden ga meg den oppfriskningen og fornyelsen jeg trengte.

«Hjelp, hva skal jeg gjøre?!» Jeg pekte mot eget ansikt og så på kunden min Helen med hevede øyebryn. Vi var i garasjen min en tidlig morgen for å trene, og et glimt av meg selv i speilet fikk meg til å føle meg ti år eldre. Knusk tørr i huden av lange dager i varmepumpe-og-konstant-fyring-i-peisen-luft. What to do??

Da er det sabla kjekt å kjenne en dyktig hudpleier, for Helen Gudmundsen vet råd. «Du burde prøve Green peel», sa hun, før hun gikk løs på neste serie med tunge markløft.

Jeg har tatt lite hudpleie tidligere, men etter at jeg ble kjent med Helen er jeg blitt flinkere til å prioritere det. Helen eier og driver Helens beautybasement i Porsgrunn. Hun har trent hos meg siden jeg startet opp for tre år siden, og jeg kjenner henne som ei utrolig dyktig og hardtarbeidende dame. Siden jeg har 100 prosent tillit til Helen, gjorde jeg som hun anbefalte. Og Green peel ble det.

Det finnes tre ulike Green peel-behandlinger, og jeg tok den som virker dypest på huden. Den lover å fornye huden på fem dager. Jeg innrømmer at jeg var spent.

Ifølge informasjon på nettsiden om Green peel består behandlingen av ingredienser fra planter og urter som er medi­sinsk utviklet. Serien har sitt utspring i en pris­vin­nende Green Peel-behand­ling som ble utviklet allerede på 50-tallet i Tysk­land, og er siden den gang videreutviklet og utprøvd verden over.

Selve behandlingen er delt i to seanser, en der peelingen blir gjort, samt en etterbehandling fem dager etter. Begge behandlingene varer cirka en time. På første behandling startet Helen med å rense huden min, før hun smurte selve Green peelingen i ansiktet mitt. Deretter masserte hun peelingen godt inn i huden. Dette varmet og stakk litt i huden, og etter hvert som hun gned ingrediensene inn i porene føltes huden stadige sårere. Det var ikke vondt, men jeg kjente godt at stoffene jobbet. Da hun var ferdig med å massere peelingen inn i huden, lot hun ingrediensene virke mens jeg lå jeg og slappet av i et kvarter. Videre vasket hun peelingen av med en klut og smurte inn huden med kremer etterpå som roet huden.

Instruksen for de neste dagene var å unngå å vaske ansiktet med vann, samt unngå trening som medfører mye svetting. Huden føltes varm og litt stiv, og da jeg tok på huden med hånden kjente jeg en stikkende følelse, som å ta på glava. Dette avtok i løpet av det neste døgnet. Jeg fikk med behandlende produkter hjem som jeg skulle smøre på huden hver dag.

Etter to-tre dager begynte huden min å flasse. Og det skulle vise seg at jeg flasset mye! Det var litt deilig på en merkverdig måte. Da jeg kom til etterbehandling hos Helen fem dager etter forsto jeg at mye flassing er positivt, for Helen frydet seg mens hun vasket av remser med overflødig hud fra ansiktet mitt. «Oi, oi, oi, her kommer det av mye», utbrøt hun full av fryd. Etter vaskingen smurte hun inn ansiktet med deilige kremer, og følelsen etterpå var fantastisk. Da jeg så meg i speilet skinte det av panna mi!

Nå i ettertid føler jeg meg definitivt fornyet. Jeg har fått sponset deler av behandlingen, men jeg hadde ikke anbefalt den hvis jeg ikke var fornøyd. Huden min er blitt klar og fin, og jeg er ikke lenger tørr. Fuktighetskremen jeg bruker trekker nå rett inn. Linjene mine virker mindre dype, antakelig fordi fuktbalansen i huden er bedre.

Hele denne ”pakka” med peeling, hjemmeprodukter og etterbehandling koster litt over 3000 kroner.

Det er lurt å gjøre peelingen i en periode du ikke skal noe spesielt, på grunn av flassingen. I tillegg blir man litt rød i huden i dagene etter behandling.

Resultatet? Fornyet, fresh hud!

Helen og jeg på trening i min garasje 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen